Kuka minä olen ja mihin haluan satsata

 

Ammatit:

Sairaanhoitaja, erikoistunut syövänhoitoon

Luokanopettaja, erityispedagogiikka sekä varhaiskasvatus sivuaineena

Maisteritutkinto kehityspsykologia pääaineena ja koulupsykologia sekä urheilupsykologia sivuaineena

 

Olen iloinen, positiivinen ja aktiivinen nainen, jolla on montaa rautaa tulessa. Olen potilaan puolella ja puhun potilaan oikeuksista hyvään hoitoon sekä oikeus tasa-arvoiseen hoitoon missä ikinä asut. Sairaanhoitajana ja syöpähoitajana tapaan päivittäin erilaisia ​​ihmisiä, hyvä hoito on tärkeää terveydenhuollossa, mutta ainakin yhtä tärkeää on kuunnella potilasta ja tarjota aikaa ja turvallisuutta.

Minulle on myös tärkeää, että voin viettää aikaa metsässä ja merellä sekä luonnossa. Akkujen lataamiseksi teen pitkiä metsäkävelyjä, se on hyvä "omahoito".

Olin kunnallisvaaleissa ehdokkaana 2021 ja olen nyt Vaasan kaupunginvaltuuston jäsen. Olen myös Vaasan kasvatus ja opetuslautakunnan varsinainen jäsen.

Haluan työskennellä hyvinvoinnin hyväksi, mutta investoida myös siihen, että Pohjanmaan hyvinvointialue olisi sellainen alue, jossa jokainen voi hyvin ja saa hyvää hoitoa. Jotta lapset ja nuoret voisivat tuntea olonsa turvallisemmaksi, tarvitaan nyt toimenpiteitä, ehkäiseviä toimenpiteitä.

Muistihäiriöistä kärsiville ikääntyneille väestöryhmille tulisi vahvistaa eri muistijärjestöjen toimintaa, jotta potilaat saisivat tarvitsemansa tärkeät toiminnot, mutta myös omaiset ja läheiset saisivat hengähdystauon jokapäiväisessä elämässä.

Olen Vaasan sairaanhoitpiirin valtuuston jäsen.

Olen Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen hallityksen jäsen.

Olen Suomen Syöpäyhdistyksen valtuuskunnan jäsen.

Olen jäsenenä Svenska Folktingetin Social och hälsopolitiska valiokunnassa.

Keväällä 2020 perustin ja olen varapuheenjohtajana Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry:ssä, joka on potilasyhdistys naisille, joilla on gynekologinen syöpä.

Lisäksi olen potilaiden edustaja Euroopan harvinaisten gynekologisten syövän yhdistyksessä, EURACAN. Olen myös potilasedustajana Euroopan syöpäorganisaatioiden HPV-verkostoa ja elämänlaatuverkostoa.

ERIKOISSAIRAANHOITO

Pohjanmaan hyvinvointialue tarvitsee hyvin toimivaa ja korkeatasoista erikoissairaanhoitoa. Hyvinvointialueella tulee olla riittävästi tehohoitopaikkoja potilaille, mutta myös Uumajan kanssa on tärkeää tehdä vahvaa yhteistyötä, jotta muun muassa aivohalvauspotilaat saavat nopeasti tarvitsemaansa hoitoa. Potilaiden on tärkeää saada myös lähete perusterveydenhuollosta erikoissairaanhoitoon lyhyessä ajassa, jotta odotus erikoislääkäreihin ei ole liian pitkä.

Pohjanmaan hyvinvointialueen tulee myös vahvistaa asemaansa olemalla houkutteleva hoitajille, jotta meillä edelleen olisi ammattitaitoiset hoitajamme Pohjanmaalla. Pula hoitajista on suuri uhka Pohjanmaalle, ja meidän päättäjien ja virkamiehet tulee istua yhdessä alas ja miettiä ratkaisuja, niin että meidän ammattitaitoiset hoitajamme jäisi Pohjanmaalle.

HOITO JA HOIVA

Olemme kaikki jossain vaiheessa elämää potilaita ja hoito on potilaalle osa siitä. Yksittäiselle potilaalle on tärkeää saada tarvitsemasi hoito silloin, kun sitä tarvitset.

Erilaiset muistisairaudet lisääntyvät maassa ja myös Pohjanmaalla. Siksi on mielestäni tärkeää pystyä järjestämään riittävästi tukea ja apua niin muistisairaille kuin omaisillekin.

Ennaltaehkäisevään työhön ja hyvinvointiin kuuluvat erilaiset seulonnat esimerkiksi rintasyöpäseulonta ja kohdunkaulansyöpäseulonta. Nämä seulonnat ovat tärkeitä ja luotettavia. Toivon, että Pohjanmaan hyvinvointialue pystyy tarjoamaan tasavertaisesti rintasyövän, kohdunkaulansyövän ja suolistosyövän seulontatutkimuksia riippumatta siitä, missä kunnassa asut. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että seulonnat kaikissa hyvinvointialueen kunnissa alkavat ja päättyvät yhtä aikaa.

LAPSET, NUORET JA PERHEET

Lapset ja nuoret ovat tulevaisuutemme ja on erittäin tärkeää panostaa heidän hyvinvointiin. Luokanopettajana olen huolissani lasten voinnista. Monet päiväkodissa ja koulussa työskentelevät näkevät, että yhä useammat lapset voivat psyykkisesti huonosti. Pohjanmaan hyvinvointialueella pitäisi panostaa enemmän lapsiin ja nuoriin, jotta he voisivat paremmin ja meidän pitää voida tukea heidät myös päiväkodeissa ja kouluissa.

Hyvinvointialueen myötä koulukuraattorit ja koulupsykologit siirretään hyvinvointialueelle, mutta he ovat edelleen fyysisesti paikalla koulussa, mikä on hyvä ja tärkeä asia. Koulukuraattorit ja koulupsykologit ovat kouluissa olevia aikuisia, jotka voivat auttaa lapsia ja nuoria, ja siksi on tärkeää, että resurssit riittävät, jotta voimme palkata lisää kuraattoreita ja psykologeja.