Kuka minä olen ja mihin haluan satsata

 

Ammatit:

Sairaanhoitaja, erikoistunut syövänhoitoon

Luokanopettaja, erityispedagogiikka sekä varhaiskasvatus sivuaineena

Maisteritutkinto kehityspsykologia pääaineena ja koulupsykologia sekä urheilupsykologia sivuaineena

 

Olen iloinen, positiivinen ja aktiivinen nainen, jolla on montaa rautaa tulessa. Olen potilaan puolella ja puhun potilaan oikeuksista hyvään hoitoon sekä oikeus tasa-arvoiseen hoitoon missä ikinä asut. Sairaanhoitajana ja syöpähoitajana tapaan päivittäin erilaisia ​​ihmisiä, hyvä hoito on tärkeää terveydenhuollossa, mutta ainakin yhtä tärkeää on kuunnella potilasta ja tarjota aikaa ja turvallisuutta.

Minulle on myös tärkeää, että voin viettää aikaa metsässä ja merellä sekä luonnossa. Akkujen lataamiseksi teen pitkiä metsäkävelyjä, se on hyvä "omahoito".

Olin kunnallisvaaleissa ehdokkaana 2021 ja olen nyt Vaasan kaupunginvaltuuston jäsen. Olen myös Vaasan kasvatus ja opetuslautakunnan varsinainen jäsen.

Haluan työskennellä hyvinvoinnin hyväksi, mutta investoida myös siihen, että Pohjanmaan hyvinvointialue olisi sellainen alue, jossa jokainen voi hyvin ja saa hyvää hoitoa. Jotta lapset ja nuoret voisivat tuntea olonsa turvallisemmaksi, tarvitaan nyt toimenpiteitä, ehkäiseviä toimenpiteitä.

Muistihäiriöistä kärsiville ikääntyneille väestöryhmille tulisi vahvistaa eri muistijärjestöjen toimintaa, jotta potilaat saisivat tarvitsemansa tärkeät toiminnot, mutta myös omaiset ja läheiset saisivat hengähdystauon jokapäiväisessä elämässä.

Olen Vaasan sairaanhoitpiirin valtuuston jäsen.

Olen Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen hallityksen jäsen.

Olen Suomen Syöpäyhdistyksen valtuuskunnan jäsen.

Olen jäsenenä Svenska Folktingetin Social och hälsopolitiska valiokunnassa.

Keväällä 2020 perustin ja olen varapuheenjohtajana Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry:ssä, joka on potilasyhdistys naisille, joilla on gynekologinen syöpä.

Lisäksi olen potilaiden edustaja Euroopan harvinaisten gynekologisten syövän yhdistyksessä, EURACAN. Olen myös potilasedustajana Euroopan syöpäorganisaatioiden HPV-verkostoa ja elämänlaatuverkostoa.

VARHAISKASVATUS

Lapset ovat tulevaisuutemme, ja siksi on erittäin tärkeää satsata lapsiin ja heidän hyvinvointiin. Ennaltaehkäisevä työ on myös sellainen asia mihin pitää satsata kunnissa vaikka Pohjanmaan hyvinvointialue on tulossa.

Riittävästi resursseja lasten ja nuorten hyvinvointiin on sellainen asia mitä uusi hyvinvointialue pitää investoida. Riittävästi psykoterapeutteja sekä psykologeja ja kuraattoreita.

HYVINVOIVAT ASUKKAAT

Pohjanmaa tarvitsee hyvää, mutta myös tehokasta ja toimivaa sairaanhoito sekä terveydenhoitoa.

Minulle sairaanhoitajana on tärkeää, että ihmiset tuntevat olonsa terveeksi sekä fyysisesti että henkisesti. Näinä aikoina, jolloin maassa ja maailmassa on monia haasteita, ihmisillä on myös psyykkistä huonovointisuutta lisääntynyt.

Työikäisille ihmisille nykypäivän yhteiskunnassa on kyse siitä että pitää suorittaa ja suorittaa, vaikka sinulla ei olisikaan voimaa. Pelkään henkilökohtaisesti, että monet meistä työikäisistä tarvitsevat tulevaisuudessa tukea voidakseen ja jaksettaisiin työskennellä. Moni ei ehdi mukaan tässä kiireessä. Ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarvitaan myös tässä, jotta voimme selviytyä työelämästä.

Toinen asia, josta olen hyvin huolissani, on hoitohenkilökunnan jaksaminen. Hoitajat jotka työskentelevät eri paikoissa ovat kertoneet useita vuosia työmäärästä ja siitä, että henkilöstöä ja resursseja ei ole riittävää. Sama työ tulisi tehdä pienemmällä henkilöstömäärällä. Tämä ei toimi pitkään ja näemme jo että henkilökunnan jaksaminen korona-aikana on vaikeaa. Sairaanhoitajat ovat täysin uupuneita, ottavat sairauslomaa, eivät pysty selviytymään työstä, ottaa lopputili ja vaihtamaan ammattia tai toisiin työtehtäviin. Näin ei saisi olla. Tässä myös kuntien on pohdittava, miten voimme tukea terveydenhuollon henkilöstöä selviytymään työstä.

Ehkäisevä työ ja hyvinvointi sisältävät myös erilaisia ​​seulontoja, esimerkiksi rintasyövän ja kohdunkaulan syövän seulonnat. Nämä seulonnat ovat tärkeitä ja luotettavia, sekä ilmaisia. Kohdunkaulan syövän seulonta alkaa esim. Vaasan kaupungissa vasta 30-vuotiaana, kun taas useimmissa Pohjanmaan ja muissa kunnissa se alkaa jo 25-vuotiaana. Pyrin tekemään työtä niin että kohdunkaulan syövän seulonnat koko Pohjanmaan hyvinvointialueella alkaisi jo 25-vuotiaana ja koskisi myös 65 vuotiaita.

NUORTEN HYVINVOINTI

Nuorten ja lasten pahoinvointi on lisääntynyt vuosien aikana, ja täällä tarvitsemme paljon tukea sekä nyt että tulevaisuudessa. Uskon, että uusi hyvinvointialue tulisi katsoa tätä ongelmaa syvemmin ja miettiä sekä suunntiella mitä voidaan tehdä, jotta nuoremme voisivat paremmin ja heillä olisi voimaa käydä koulua ja harrastaa.

Kouluvalmentaja on ylimääräinen aikuinen koulussa, joka on oppilaiden luona koko koulupäivän ajan, myös taukojen aikana. Tämä on ikäänkuin yksi asia ennaltaehkäisevässä työssä.